Skip to content

“Van jong tot oud, we kunnen allemaal wel wat steun gebruiken in onze sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling.”

Wat kun je verwachten bij een kindermassage?

De kindermassages worden gegeven in het bijzijn van de ouder/verzorger. Het kind ligt op de massagetafel. Vervolgens worden er met het kind duidelijke afspraken gemaakt over waar hii/zij wel en niet gemasseerd wil worden. Het lichaamscontact wordt langzaam opgebouwd waardoor de kinderen kunnen wennen aan de massage.

Voorbeelden van kindermassages:

  • Hoofdmassage: het hoofd is de plek waar alle prikkels binnenkomen. Doel van een hoofdmassage is rust brengen in het hoofd en indrukken loslaten en verwerken.
  • Buikmassage: in de buik vindt niet alleen vertering van eten plaats, maar ook vertering van emoties. Het doel van een buikmassage is om vastzittende emoties te verwerken.
  • Rugmassage: overbelasting of stress zorgt er vaak voor dat de rug/schouder verkrampen/ vast komen te zitten. Het doel van de rugmassage is om het effect van stress door het hele lichaam te verminderen.
  • Voetmassage: Via de voeten kunnen kinderen echt loslaten, emoties die niet meer nodig zijn kunnen worden afgevoerd.

Wat doet een Veerkrachtmassage voor kinderen/tieners?

Een groot aantal kinderen en tieners ervaart klachten zoals onrust, overgevoeligheid, boosheid, slaapproblemen, buikpijn en hoofdpijn. Dit is niet gek, want kinderen/tieners staan voortdurend open voor hun omgeving. Hierdoor is het voor hen soms moeilijk om alle prikkels die ze binnenkrijgen te doseren en te verwerken. Ze kunnen wel wat extra steun gebruiken tijdens hun sociale, emotionele en lichamelijk ontwikkeling. Massagetherapie helpt kinderen om alles dat op ze afkomt te verwerken. Daardoor ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen, leren zij communiceren over hun eigen grenzen, ervaren zij minder stress en komen tot rust.

Voor kinderen met ADHD, ADD of hoogsensitiviteit is het extra moeilijk alle prikkels te verwerken. Hierdoor kan er een verstoring/blokkade optreden. Een massage is voor hen een prettige en effectieve methode om dit op te heffen en klachten te verhelpen. Lichaam en geest hervinden weer hun natuurlijke balans.

Wil je eens ervaren hoe het voor jouw kind kan zijn? Maak dan een afspraak voor een massage.